Filosofia

Sicus és la manera com l’Eduard Pie interpreta la viticultura i els vins que neixen d’aquesta. Una filosofia que pren consciència de la importància d’expressar el terrer en un aliment tan dependent i interrelacionat amb la terra com és el vi. 
Embotellant paisatge: El nostre millor copyright és aconseguir que els vins siguin sincers al seu origen, per això, optem per garantir, dirigir i respectar cadascun dels factors que conformen el terrer. Obsesionant-nos amb una manera d’elaborar sincera que ens aporti vins frescos, tensos i amb un baix grau d’alcohol.

El Clima

El clima actua de forma diferent cada any, diferenciant alguns matisos de la personalitat de l’anyada i convertint el vi en un resum líquid del què ha passat en un petit microclima. Per aquesta raó, no reguem el cultiu i deixem que la pluviometria conformi la personalitat del nostre paisatge mediterrani.

El sòl

El sòl conté la part subterrània del cep; les arrels, part que no podem observar a simple vista, però que no deixa de tenir una gran importància, ja que el sòl nodreix la planta i regula la seva força, així com la concentració dels seus fruits. Per aquest motiu, les terres es mantenen parcialment sense llaurar, fet que fa que creixi tota classe d’herbes que espongen el terreny i alhora afavoreixen la vida subterrània i aèria de tota mena d’animals i insectes.

La varietat

La varietat de raïm es comporta de diferent manera segons el terrer on es trobi. A Sicus creiem que per extreure el màxim potencial d’una varietat el millor és treballar-la al seu territori d’origen, que és on porta molts anys adaptada. És per tot això, que optem per treballar únicament amb varietats autòctones del Massís, seleccionant les que més s’adaptin a la nostra zona; Cartoixà, Cartoixà Marí, Garrut, Malvasía, Sumoi i Macabeu.

El viticultor

El viticultor és l’humil director d’orquestra imposat a la naturalesa que rodeja la finca. És així com a Sicus entenem que hem de conduir la vinya cap a la màxima harmonia, però sense oblidar que totes les altres espècies són necessàries perquè soni la melodia perfecta.
Així practiquem una viticultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, escoltant la terra, orgànica, sense utilitzar herbicides i tampoc insecticides, afavorint la biodiversitat d’animals, insectes i plantes.

Vinyes

El Massís de Bonastre és una extensa zona muntanyosa que s’interposa entre les planes de l’ Alt Camp i el Baix Penedès.
Amb el mar a tocar i l’altitud de les muntanyes retenint la frescor, aquest és un lloc privilegiat i a la vegada un clar exemple del que és un paisatge mediterrani.

El nucli urbà de Bonastre és el punt més baix de la vall (170 metres sobre el nivell del mar) i queda rodejada de vinyes, oliveres i les suaus muntanyes del Massís. És en aquest territori on trobem les diferents fiques de Sicus, totes elles rodejades de muntanyes, practicant una viticultura sostenible i afavorint la màxima biodiversitat en la naturalesa que les envolta.