SICUS SONS Xarel·lo 2013


Oblidant-se del control humà i emparant-se en el descontrol harmònic de la natura, aquest vi pretén ser una declaració d’intencions a la recerca de la màxima expressió del terrer.
El caràcter del llevat autòcton, la transpiració del vi amb la mateixa terra i les vibracions sonores, fan que aquest vi s’inspiri plenament en el paisatge que l’envolta.

Grau alcohòlic: 12,5 %
ATT: 5,2 g/l
pH: 3,35

Finca La Caseta:
A 170 metres d’altitud amb una forta influència marítima per la proximitat del mar (6km). Sòls calcaris de poca profunditat i escassa matèria orgànica. Producció total 250 ampolles.

Elaboració:
(Rendiments de 1kg per cep aprox.)
Els raïms es van collir la matinada del 2 de octubre. Tot seguit es van derrapar a la mateixa vinya i es van introduir en àmfores d’argila enterrades al mig de les fileres. Deixant que la fermentació s’iniciés espontàniament amb llevats autòctons, es va macerar amb les pells durant 10 dies. Posteriorment es va premsar i es va tornar a introduir a l’àmfora fins que va acabar de fermentar. Durant el transcurs de 5 mesos el vi va reposar a la vinya dintre la mateixa àmfora . Finalment es va treure el vi i es va portar cap el celler on va embotellar el Maig del 2014.

Nota de tast:
Color groc palla intens amb reflexes daurats.
En nas destaca per la seva complexitat aromàtica, notes de camamilla, regalèssia i cítrics que van acompanyades d’un fons de torrat i de llevat.
L’entrada en boca és suau i ampla, amb un pas untuós i mineral, final llarg i cítric.

Descarrega la fitxa en PDF