SICUS Meliterrani 2011


Varietat de raïm: Xarel·lo 100%
Producció: 500 ampolles de 0,5l
Grau alcohòlic: 8,5 %
ATT: 11,5 pH: 3,45
Sucre residual: 420 g/l

Finca La Caseta:
A 170 metres d’altitud amb una forta influència marítima per la proximitat del mar (6km). Sòls calcaris de poca profunditat i escassa matèria orgànica. Màxima expressió del terrer.

Elaboració:
Selecció de 2.500 kg de raïm en els ceps i verema manual en caixes amb un grau alcohòlic provable de 10,5. Estesa dels raïms en un hivernacle amb ombratge durant 5 setmanes fins a la seva deshidratació. Premsat dels raïms durant 48h fins a una extracció del 10%. Amb el resultat de 250 l de most (10% de rendiment) i una concentració de sucres i àcids altíssima. Fermentació alcohòlica durant 6 mesos en dipòsit d’inox. Degut a l’alta concertació de sucres els llevats es moren al voltant dels 8,5º alcohòlics deixant 420 g de sucre residual.

Nota de tast:
Color groc palla intens amb reflexes daurats. En nas destaca per la seva complexitat aromàtica, notes de fruita madura confitada com el codony, la figa o el raïm pansificat, i un fons de fruita àcida tropical, com el maracujà o la papaia. L’entrada en boca és molt dolça i fresca, amb un pas glicèric i untuós. El final és llarg, refrescant i llaminer.

Descarrega la fitxa en PDF