SICUS SONS Monastrell 2013


Oblidant-se del control humà, i desemparant-se en el descontrol harmònic de la natura, aquest vi pretén ser una declaració d’intencions a la recerca de la màxima expressió del terrer.
El caràcter del llevat autòcton, la transpiració del vi amb la mateixa terra, i les vibracions sonores fan que aquest vi s’inspiri plenament en el paisatge que l’envolta.

Grau alcohòlic: 15,0 %
ATT: 8,2 g/l
pH: 3,1

Finca La Caseta:
A 170 metres d’altitud amb una forta influència marítima per la proximitat del mar (6km). Sòls calcaris de poca profunditat i escassa matèria orgànica.

Elaboració:
(Rendiments de 2kg per cep)
Els raïms es van collir la matinada del 7 d’octubre. Tot seguit es van derrapar i es van introduir en àmfores d’argila enterrades al mig de les fileres de les vinyes. Deixant que la fermentació s’iniciés espontàniament amb llevats autòctons, es va macerar amb les pells durant 26 dies. Posteriorment es va premsar i es va tornar a introduir a l’àmfora. Finalment al mitjans de març es va treure el vi i es va portar cap el celler on es va embotellar al maig del 2014.

Nota de tast:
Color cirera picota intens amb reflexes violacis.
En nas destaca per la seva complexitat aromàtica, notes de fruita negra acida com els gerds o les mores conviuen amb les notes florals com la de la violeta o de l’Ametller.
L’entrada en boca es ample i potent, amb un de pas sedós i estructurat, el final llarg i invitant.

Descarrega la fitxa en PDF