SICUS Sumoll 2014


Varietat de raïm: Xarel·lo 100%
Producció: 2400 ampolles
Grau alcohòlic: 13,0 %
ATT: 5,7 g/l
pH: 3,28

Finca La Caseta:
A 180 m d’altitud amb una forta influència marítima per la proximitat del mar (6km). Sòls calcaris de poca profunditat i escassa matèria orgànica. 100% expressió del terrer.

Elaboració:
(Rendiments de 1,5 kg per cep)
Selecció del raïm al cep i verema manual en caixes. Refredat del raïm fins a la seva congelació i posterior maceració pel·licular prefermentativa (0-4ºC) durant 48 hores. Fermentació alcohòlica controlada 12,5 ºC durant 25 dies en àmfores d’argila de 250 l. Criança sobre mares fines en dipòsit inox durant 6 mesos. Embotellat el Maig del 2014.

Nota de tast:
Color groc pàl·lid amb reflexes daurats.
En nas destaca per la seva complexitat aromàtica, notes de fruita blanca, de plantes silvestres; com el romaní i la farigola, i un fons marcadament salí.
L’entrada en boca és amplia i fresca, de pas llaminer i mineral. El final és llarg i invitant amb un punt amarg que reflexa la característica varietal.

Descarrega la fitxa en PDF